Cara Nak Letak Background Di Isla.my







Hah, seperti yang Kirah janjikan minggu lepas Kirah nak update blog untuk ajar korang hias Isla.my korang. So, sekarang Kirah free, boleh ah nak ajar korang sikit². Kirah bukan mahir sangat benda alah macam ni.

Tapi Kirah try, test and cuba buat !!  


   

So, berbalik pada tajuk kita tadi. Meh Kirah ajar korang cam mana ye. Benda ni kacang je.
Korang just perlu ikut step je. 






 SIGN UP dulu .. 






 Pergi ke  Dinding  >  My Profile




 Klik pada  Design Profile    





 Page yang akan muncul jadi macam nie :  



Korang ikut je step dalam gambar tu. Bila korang tekan dekat gambar clip tu, dia suruh choose from computer. So, kalo korang nak backgroung cute, korang boleh download dari internet. Then, upload lah dalam tu.


  Untuk background yang cute². Klik SINI




SELAMAT MENCUBA

         

Laman Sosial Islamik !! ISLA.MY



ASSALAMUALAIKUM


Alhamdulillah feedback yang diterima sentiasa positif.
Berikut ialah abstrak satu kertas kerja yang pernah dibentangkan tentang Islamy. Kertas kerja ini telah dibentangkan pada tahun 2011 di Universiti Kebangsaan Malaysia dalam satu seminar berkaitan dakwah media baru.


hah..yg nie laman sosialnya..

Meh Kirah ajar korang nak SING UP isla.my ni.

- SIGN UP dulu : http://www.isla.my/




Then, korang isi lah yang mana patut... DONE !! 



 APA YANG MENARIK SANGAT DENGAN LAMAN NIE ERK?? 

kalo korang nk tahu..laman sosial nie berkonsepkan Islam..
macam muka buku a.k.a facebook jugak..cuma facebook tu macam terlampau sosial..
kalo Isla.my nie byk faedah jugak..
ad tazkirah free, motivasi free, ber'ukhwah' mengikut syariat Islam..
best kn..

Oh ye ! Kalo tentang tutorial untuk isla.my ni, Kirah belum buat lagi. Tapi In Sha Allah, kalo Kirah ada masa Kirah buat. Tapi sekarang tak boleh lagi sebab Kirah sibuk sangat². Sebarang pertanyaan korang boleh komen ye.

kalo dah buat jgn lupa add Kirah as friend.. 


moga ukhwah terjalin selalu..

wassalam

Promote Jualan Cadar Secara Terus Dari Kilang



ASSALAMUALAIKUM

Korang ! Kirah nak promote something ni . Kirah saja nak tolong dia
untuk majukan dia punya perniagaan . 


Kalau korang berminat just PM no tu ye . Tu bkn no Kirah tau . Jangan pndai² nak
kacau atau usha² . Jangan lupa untuk like page 



Antara respon positif dari pelanggan :



Cara Membuat Fans Page dengan Mudah



ASSALAMUALAIKUM

Hah ! Kali ni Kirah nak ajar korang cara buat fans page dengan mudah. 

Apa fungsi fans page nie ? 

Korang boleh buat promosi kalau korang suka, share apa yang korang rasa nak share and korang boleh buat kedai secara online. Tu pun kalau korang rasa nak jual² barang kat situ.

Ok ! Jom ikut step di bawah yee .



  •  Firstly, korang ke SINI



- korang pilih lah yang mana korang nak 

* Perniagaan / Tempat  *
* Syarikat, Institusi / Organisasi *
* Jenaman / Produk *
* Artis / Tokoh dll *
* Hiburan *
* Komuniti / Fans *




  • Sebagai Contoh, Kirah pilih :




  • Maka dia akan muncul gambar mcm ni :




 Korang choose category apa and letak nama korang 
 mcm contoh kat atas tu 


  • Then, korang follow step by step ..





  • Tada ! Siap pun. Kalau korang masih tak paham, korang just komen je. DONE !!








Tulisan Cool Untuk Facebook



ASSALAMUALAIKUM

Apa itu tulisan cool ? 

 ☾☺ᾔ☂◎н 

 ɥoʇuoϽ 

 Cᴏɴᴛᴏʜ 


Hah ! Lawa tak? Cantik kan? Tulisan ni sangat bermanfaat tuk korang kalau nak update status dalam FB tu. Cara ini akan membantu anda mendapat like melambung-lambung terutamanya kalau korang tu memang HOTSTUFF lah .
Belum cuba belum tahu.. Ok ! Jom cuba. Kirah kalau bab nak terang panjang² memang pemalas so kalau korang still tak faham, tanya tau.

Korang just pilih je jenis teks yang korang nak buat :




Untuk example di bawah, click sini
     
    - вυαт тєχт ¢σσℓ ∂ι ѕιηι
    - ๒ยคt tєץt ς๏๏l ๔เ รเภเ
    - BuAt tExT CoOl dI SiNi


Kat sini pun banyak ..



Nak hebat sikit kat sini


Ok. Ni je tuk hari ni. Kirah rasa yang ni pun dah banyak. kalau korang rasa tak cukup just komen ye. In Sha Allah, Kirah akan continue lagi. Kirah nak pesan kalau korang buat status tu, jangan ambil cool text yang korang rasa orang susah nak faham nak baca. Tp kebiasaanya Kirah guna tulisan tu masa tulis status yg private tak pun luahan perasaan sendiri. Hehe. Kirah cerita je. Bkn mengajar ye. Jangan tiru aksi ini. Haha. 

Ok, Kirah takde masa nak merapu yg pelik². Just perkongsian bersama. Add lah Kirah di Facebook yep. Kirah akan confirm cepat². Hehe. 

Jangan lupa tinggalkan jejak korang n komen tau.